• Fri fragt til Pakkeshop ved køb over 499,-
  • Fragt fra 29,-
  • 1-3 dages levering
  • Nem Retur

Varefakta

Oeko-Tex
Oeko-tex standard 100.
Dette er en verdensførende sundhedsmærkning for tekstiler der hedder "Tiltro til tekstiler". Mærkningen har før været kendt som Øko-Tex, men har ændret navn, da man mente at forbrugeren fejlagtigt kunne tro at hele processen bag en Øko-Tex mærket vare var økologisk.
Mærket fortæller at varen er testet og godkendt, ud fra de krav, den internationale Oeko-tex forening stiller.
Kravene er, at tekstilerne ikke må indeholde kemiske stoffer, der kan-eller mistænkes for at kunne skade kroppen.
Mærket stiller altså krav til fremstillingen af tekstilerne og ikke opdræt/dyrkning af råvaren.
En såkaldt Human-Økologisk produktmærkning = en produktmærkning, som sikrer, at brugerne ikke udsættes for sundheds- skadelige påvirkninger fra tekstil- varerne.

Oeko-tex-mærkets krav er på en del områder strengere end lovgivningen og mærket er blandt de skrappeste inden for tøj og andre tekstiler, når det gælder menneskets sundhed.

Kontrol med mærket:
I Danmark er det Teknologisk institut der fører kontrol med de produkter der modtager Oeko-tex-mærket. Det er også dem, der tager på kontrolbesøg hos producenter og forhandlerer, for at sikre, at kravene bliver overholdt.

Varefakta
Varafakta er en deklarationsordning, som garanterer, at varer, der bærer Varefakta-mærket, har været underlagt uafhængig kontrol.
Mærket er udbredt på:
Legetøj.
Tekstiler
(Og alle former for fødevarer)
Hvis for eksempel et stykke legetøj er mærket med varefakta, skal det mærkes med indholdsstoffer og korrekt anvendelse af det enkelte stykke legetøj.

FSC-mærket
FSC- mærket er din garanti for, at et nyt træ er plantet og at skovarbejderene har haft ordentlige forhold.
FSC er en forkortelse af "Forest Stewardship Council"

Mærkets koncept.
Verdens skove er truede, og ulovlig træhugst er med til at udrydde mere skov, end vi kan plante. FSC-mærket gives til en bæredygtig skovdrift, hvor hensyn til natur og miljø bliver prioriteret højest.

Når du køber en vare med FSC-mærket sikrer du dig at:
Der ikke fældes mere træ, end skoven naturligt kan genoprette.
Der er taget hensyn til naturen og dyrelivet
De medarbejderer, der har fældet træet har adgang til sikkerhedsudstyr.
Plantagearbejderne får en ordentlig løn, og at der er sikret uddannelse i nærmiljøet - også til arbejderens familie.

Kontrollen med FSC-mærket sker af uafhængige konsulenter, som ikke er ansat af af FSC- organisationerne, eller af de pågældende skovejerer.

Hvis du selv har lyst til at kontrollerer din vare, kan du gøre det på. fsc-info.org ved at indtaste koden.
Koden består først at 2 til 3 bogstaver, som er initialerne for den certificeringsvirksomhed, der har fortaget kontrollen med træet. Herefter der "CoC" og til sidst et nummer. Koden kan se således ud SW-CoC-123.

Mærket vil du i denne sammenhæng kunne se på udvalgt legetøj.
Det kan også ses på møbler, køkkenudstyr og papir.

Woolmark
Wollmark-mærket er din garenti for, af varen er af ren ny uld (dvs. ikke brugt uld) med højest 5% effektgarn af andre fibre.

Alt uld på denne hjemmeside er som mumimum mærket med Woolmark-mærket

Woolmark er det mest anerkendte mærke i tekstil- og beklædningsindustrien, der anvendes til at skelne varer fremstillet af ren ny uld. Det garanterer top kvalitet af naturlige uldprodukter. Danolans kvalitet er nøje testet og garanteret af AWI (Australian Wool Innovation).

Organisationen The "Internationale Wool Sekretariat", blev grundlagt i 1936 af fåreavlere fra Australien, Sydafrika og New Zealand.
I 1997 blev det Internationale Wool Sekretariat omorganiseret og vedtog et nyt navn: The Woolmark Company, og fortsatte som ejer af mærket indtil 2007. I 2007 blev Woolmark Company overtaget of AWI, som nu er juridisk ejer of Wool varemærket.

Australsk Wool Innovation fremmer uld på verdensplan ved at igangsætte forskning og udvikling, organisere reklame- og markedsføringskampagner, og fastlæggelse af kvalitetsnormer for 100 % uld produkter og uld blandinger.
Retten til at mærke produkter med Woolmark varemærket er begrænset til producenter, som har fået Woolmark licens, og deres produkter opfylder strenge krav til kvalitet standarder fastsat af AWI.

Når du køber uld produkter, så se altid efter om det har Woolmark mærket, hvilket betyder, at produktet er af bedste kvalitet og garanterer for indhold af 100 % ren ny uld. og max 5% effektgarn af andre fibre end uld.

Woolmarkblend
Woolmarkblend garenterer, at varen indeholder mindst 60% ren ny uld, med iblanding af andre fibre, og at den opfylder minimumskrav i øvrigt som for Wolmark.
Det procentvise indhold af ny uld og andre fibre skal angives på mærket.

IEH
Initiativ for etisk handel (IEH)
IEH er stiftet af kirkens nødhjælp Norge i 2000 ,sammen med Hovedorganisation Virke,LO og Coop Norge.

Deres formål er at fremme etisk handel samt menneske og arbejdsrettigheder. Derudover arbejder de for positiv udvikling, hvad angår det miljø-mæssige fodaftryk, enhver produktion afstedkommer.

Som medlem forpligter man sig til åbent at raporterer status og fremgang i den enkelte virksomheds tiltag for at sikre at handlen forgår etisk korrekt.

EU Ecolabel og Svanemærket
EU Ecolabel også bedre kendt som Blomsten.
Svanemærket også kendt som Svanen.

DANMARKS OFFICIELLE MILJØMÆRKER STÅR FOR

1. Skrappe miljøkrav - i alle relevante faser af produktets livscyklus.
2. Skrappe krav til kemikalier – til gavn for miljøet og din sundhed.
3. Stramning af krav – for at skabe bæredygtig udvikling.
4. Certificering og kontrol - så du kan være tryg.

1. Skrappe miljøkrav - i alle relevante faser af produktets livscyklus
Vi ser på helheden og forbrugets samlede miljøbelastning. Netop helheden er Svanens og Blomstens styrke.
Hele produktets livscyklus fra råvarer til produktion, brug, bortskaffelse og recirkulering er med i vurderingen når kravene til miljømærkede produktet fastsættes. Det er vigtigt for at kunne mindske den samlede miljøbelastning. Der stilles ikke kun miljøkrav, men også krav til produktegenskaber for at sikre kvalitet og holdbarhed.

2. Skrappe krav til kemikalier – til gavn for miljøet og din sundhed.
Vi stiller skrappe krav til kemikalier. Det er både godt for din sundhed, for de mennesker der fremstiller produkterne og for miljøet i dag og for fremtiden.

3. Stramning af krav – for at skabe bæredygtig udvikling.
Vi strammer kravene for at skabe bæredygtig udvikling. Kravene til miljømærkede produkter og serviceydelser evalueres og skærpes regelmæssigt på baggrund af den nyeste viden og udviklingen i markedet. Når kravene revideres, skal alle miljømærkede varer og serviceydelser revurderes og dokumentere, at de lever op til de nye krav. Når du vælger miljømærkede varer og serviceydelser, er du derfor med til at drive produktudviklingen i en mere bæredygtig retning.

4. Certificering og kontrol - så du kan være tryg.
For at et produkt kan bære Svanen eller Blomsten, skal produktet igennem en omfattende certificeringsproces hos Miljømærkning Danmark – med dokumentation og kontrol af, at det lever op til de fastsatte krav.

Du finder Svanen og Blomsten på mere end 10.000 forskelige produkter og serviceydelser – lige fra sæbe, vaskepulver, husholdningspapir, legetøj, byggeprodukter, el-artikler og møbler til miljømærkede serviceydelser som f.eks. rengøring, trykkerier og hoteller. Når du vælger et produkt mærket med Svanen eller Blomsten er du med til at mindske miljøbelastningen – og uanset hvilket produkt du vælger kan du være sikker på at de er blandt de miljømæssigt bedste i deres kategori.

Vi er på Instagram

Se mere

Vi er på Facebook

Se mere