• Fri fragt til Pakkeshop ved køb over 499,-
  • Fragt fra 29,-
  • 1-3 dages levering
  • Nem Retur

Certificeringer

Hos Naturbarn har vi særligt fokus på kvalitet og produkter med omtanke for dyr, mennesker og miljø. Derfor har vi valgt at føre en lang række varer, der er certificerede. Certificeringerne er din garanti for, at produktet lever op til visse skrappe krav.

 

Her kan du læse om de forskellige certificeringer, som du kan møde i vores sortiment.GOTS

GOTS står for ‘The Global Organic Textile Standard’. Det er et internationalt mærke for økologisk tøj og tekstiler og er et af de strengeste certifikater, der findes. GOTS fokuserer på alle led i produktionen og stiller skrappe krav til et produkts tilblivelse helt fra start til slut.

 

Som standard skal mindst 95 % af fibrene i produktet være økologiske. Der kan være undtagelser, men de vil være tydeligt markerede. Der må ikke være kræftfremkaldende, miljøbelastende, hormonforstyrrende eller giftige kemikalier i produkterne. GOTS har også skrappe krav i forhold til arbejds- og sociale forhold, så de mennesker, der skaber produkterne arbejder under ordentlige forhold og til en løn, de kan leve af.

 

Her kan du se vores udvalg GOTS-certificerede varer.Svanemærket

Svanemærket er et officielt miljømærke i hele Norden. Målet med Svanemærket er at mindske miljøbelastningen fra produktion til forbrug. Det kigger på hele produktets rejse og de miljøproblemer, der opstår undervejs. 

 

Før et produkt kan få Svanemærket, skal det leve op til nogle skrappe krav. Det er fx skrappe krav til miljø, klima, kemikalier og hormonforstyrrende stoffer. Og så skal kvaliteten være i top.

 

Her kan du se vores udvalg af varer, der bærer Svanemærket.EU Ecolabel

EU Ecolabel, også kaldet EU-Blomsten, er EU’s officielle miljømærkning. Målet med EU-Blomsten er, ligesom med Svanemærket, at mindske miljøbelastningen fra produktion til forbrug. Det kigger på hele produktets rejse og de miljøproblemer, der opstår undervejs. 

 

Mærket er din garanti for, at produktet er blandt de mindst miljøbelastende inden for den varekategori.

 

Du kan se vores varer med EU-Blomsten her.Oeko-Tex/Tiltro Til Tekstiler

Oeko-Tex er et sundhedsmærke, der garanterer, at du undgår en række problematiske stoffer i dit tøj eller andre tekstiler. Hvis et produkt er certificeret med Oeko-Tex kan du altså være sikker på, at det færdige produkt ikke indeholder skadelig kemi. Det er dog ikke et mærke, der garanterer, at tøjet er økologisk, selvom navnet måske kan lyde sådan.

 

Her kan du se vores varer, der bærer Oeko-Tex-mærket.Woolmark

Woolmark er et varemærke, der bruges på uldprodukter. Producenter må kun bruge mærket, hvis de har et Woolmark-licens og opfylder en række strenge krav fastsat af The Woolmark Company. Det er din garanti for, at produktet lever op til AWI’s (Australian Wool Innovation) kvalitetskrav.

 

Woolmark arbejder for bedre liv for alle i uldindustrien - lige fra fårene og landmændene til andre, der arbejder i produktionen. De investerer i forskning i miljøforbedring og bedre dyrevelfærd.

 

Woolmark har tre forskellige mærker:

Pure New Wool garanterer, at et uldprodukt er lavet af 100 % ren ny uld.

 

Wool Rich Blend er produkter, der indeholder mellem 50 % og 99,9 % ren ny uld.

 

Wool Blend Performance er produkter, der indeholder mellem 30 % og 49,9 % ren ny uld.

 

Du finder vores varer med Woolmark-mærket her.

iVN_logo

iVN

iVN, eller iVN-BEST, er en tysk certificering. Den ser på hele produktionskæden af tekstiler, herunder både økologiske standarder og sociale forhold. 

 

iVN’s største mærkesag er økologi og miljøbevidsthed, men også sociale forhold som arbejdssikkerhed og fair løn vægtes højt. Samtidig er der fokus på sundhed, så der ikke anvendes farlige kemikalier i hverken produktionen eller det færdige produkt.

 

Find vores udvalg af varer med iVN-mærket her


FSC

FSC er en international non-profit mærkningsordning til træ og papir. I en FSC-skov bliver der ikke fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Du kan derfor købe produkter med FSC-mærket med god samvittighed. Samtidig er FSC en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er uddannede og får en ordentlig løn samt sikkerhedsudstyr.

 

Se vores udvalg af FSC-mærkede produkter her.Fairtrade

Fairtrade-mærket er en international mærkningsordning, der arbejder for at sikre bedre løn og ordentlige arbejdsforhold for verdens udsatte bønder og arbejdere. Deres holdning er, at den bedste måde at udrydde fattigdom på er ved at betale en fair pris for bønders råvarer og en fair løn til verdens mange plantage- og fabriksarbejdere.

 

Der arbejdes for, at råvarerne er produceret under ordentlige forhold, der både tager hensyn til mennesker og miljø. Det gælder hele processen: Fra frøet plantes i jorden, til du står med det færdige produkt i hånden.

 

Der er forbud mod børnearbejde og brug af sundhedsskadelige sprøjtemidler samt strikse krav til sikkerhedsudstyr og til beskyttelse af lokalmiljø, vandløb og biodiversiteten i nærområdet.

 

Her kan du se vores udvalg af varer med Fairtrade-mærket.

 

Vi er på Instagram

Se mere

Vi er på Facebook

Se mere